Prijs sportief uitgedoste Toyota Yaris Cross GR Sport

Meer dan puur optische aankleding

Toyota Yaris Cross GR Sport
Toyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR SportToyota Yaris Cross GR Sport

Voordat Toyota er zelf ruchtbaarheid aan geeft kan AutoWeek je vertellen wat de nieuwe sportieve topuitvoering van de Yaris Cross kost. De Toyota Yaris Cross GR Sport kost net geen 40 mille.

In augustus stelde de Toyota de Yaris Cross GR Sport voor, een sportief aangeklede topuitvoering waaraan de Nederlandse importeur nog geen prijskaartje hing. AutoWeek heeft de prijs te pakken. De Toyota Yaris Cross GR Sport kost met een vanafprijs van €39.995 op een haar na 40 mille en daarmee is hij €900 duurder dan de iets lager gepositioneerde Yaris Cross in Adventure-trim.

De Toyota Yaris Cross GR Sport is er alleen als hybride en dat betekent dat je het altijd met de 116 pk sterke 1.5 Hybrid moet doen. Daarmee bereikt de Japanner in 11,2 seconden de 100 km/h. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5.0 l/100 km. Geen extra vermogen dus voor de GR Sport, maar wat krijg je dan wel?

Toyota Yaris Cross GR Sport

Toyota Yaris Cross GR Sport

Behoorlijk wat! De Yaris Cross GR Sport heeft namelijk een riante standaarduitrusting die gebaseerd is op die van de Adventure en Executive. In plaats van Adventure-bumperwerk rondom krijg je een speciale GR Sport-achterbumper, een sportiever ogende grille, GR Sport-logo's, speciaal 18-inch lichtmetaal en een sportief uitgedost interieur. Zo werkt Toyota het binnenste van de GR Sport af met Gun Metal Silver-kleurige accenten, aluminium sportpedalen, een met geperforeerd leer bekleed stuurwiel, speciale bekleding met leer en suède en rode stiksels en diverse GR Sport-logo's. Led-matrixkoplampen zijn standaard, hetzelfde geldt voor nagenoeg alles dat in en op de Yaris Cross te krijgen is. Volgens Toyota is het onderstel straffer afgesteld en is de stuurinrichting directer dan die van de reguliere uitvoeringen.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.