Pre-orderboek Peugeot Ion open

Pre-orderboek Peugeot Ion open
Peugeot heeft de pre-orderboeken geopend voor de Ion. Dit is een volledig elektrische auto en een zustermodel van de Mitsubishi i-miev en de Citroën C Zero.
De Peugeot Ion is inmiddels te bestellen via de websites van Peugeot in Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk en Italië. Inmiddels heeft Peugeot al negen intentieverklaringen getekend voor de levering van vloten Ions aan overheden en grote bedrijven.
Peugeot onthulde de Ion op de IAA in Frankfurt. De auto is technisch identiek aan de Mitsubishi i-miev en de eerder deze week onthulde Citroën C-Zero. De elektromotor heeft ook in de Peugeot een vermogen van 47 kW en krijgt de energie van een lithium-ion accupakket. De topsnelheid is 130 kilometer per uur en de elektrische auto heeft een actieradius van 130 kilometer. Het maximumkoppel bedraagt 180 Nm.
Pre-orderen is in Nederland voorlopig niet mogelijk, meldt een woordvoerder ons. Wel weet hij ons te melden dat de Nederlandse introductie eind 2010 plaatsvindt. De prijs van de Ion is nog niet bekend.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.