Porsche Taycan op avontuur met speciale daktent

Lekker snurken

Porsche Taycan daktent
Porsche Taycan daktentPorsche Taycan daktentPorsche Taycan daktentPorsche daktentPorsche 911 daktent

Porsche heeft een nieuwe accessoire klaar voor tal van modellen: een heuse daktent voor twee personen. Aan de Porsche Taycan Cross Turismo de eer om er het avontuur alvast mee op te zoeken.

Als je op avontuur wilt met een Porsche is de vorige week onthulde 911 Dakar wellicht de beste optie, maar ook met minder offroadwaardige Porsches kun je voortaan aan de drukte ontsnappen. De fabrikant heeft onlangs een daktent gepresenteerd voor diverse modellen en met de Taycan Cross Turismo is die nu in de praktijk getest. Een influencer die normaal de VS doorkruist in een 996 met een daktentje erop was één van de gelukkigen. Hij mocht een nachtje doorbrengen in de nieuwe tent op het dak van een Taycan Cross Turismo in de heuvels van Zuid-Californië. Het levert in elk geval een aantal mooie plaatjes op.

De Porsche Taycan Cross Turismo leent zich met zijn optionele dakrails goed voor een tripje met de daktent, maar de tent past ook modellen die geen dakrails hebben. Hij past eveneens op de 911, Macan, Cayenne en Panamera. Eenmaal opgezet is er plaats voor twee volwassenen. Je hebt dan een oppervlak van 2,58 m bij 2,57 m en de tent is 1,18 m hoog. Het maximaal toegestane gewicht is 190 kilo als je dakrails hebt, zonder dakrails ligt de limiet bij 140 kilo. In dat laatste geval moet je dus redelijk klein van stuk zijn als je er met zijn tweeën in wilt. Flink doorscheuren is er niet bij als de tent op het dak is bevestigd, want harder dan 130 km/h rijden (met de tent uiteraard opgevouwen) is dan niet de bedoeling. De daktent kost grofweg €5.000.

Lezersreacties (29)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens