Porsche neemt aandeel in Kroatische Rimac

Samenwerking voor elektrische sportauto's

Oliver Blume Porsche en Mate Rimac Rimac
Porsche heeft geïnvesteerd in de elektrische autobouwer Rimac. De Duitse autobouwer heeft tien procent aandeel van het Kroatische merk in handen.

Eigenaar Mate Rimac begon in 2009 met de eerste ontwikkeling van volledig elektrische sportauto's. Afgelopen maart presenteerde het merk de C_Two, een 1.914 pk sterke elektrische hypercar die binnen twee seconden op 100 km/h zit. De topsnelheid van de auto ligt op 412 km/h. Naast de Concept One is de C_Two een geheel nieuwe auto. Daarnaast houdt het Kroatische bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van elektrische systemen voor sportieve elektrische auto's. Volgens Porsche heeft Rimac zich met de ontwikkeling van deze modellen en technieken bewezen op het gebied van elektrische sportauto's. Met de "veelbelovende ideeën" uit het Kroatische Zagreb hoopt Porsche een nieuwe ontwikkelingspartner aan de haak te hebben geslagen.

De kleine garage waar Mate Rimac ooit met het merk begon, is uitgegroeid tot een groot bedrijf met 400 werknemers. Net als bij Porsche ziet ook Rimac de samenwerking rooskleurig in. "Dit is een belangrijke stap voor Rimac om een grote leverancier te worden van systemen en technologieën voor elektrische sportauto's", aldus de CEO.

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.