Peugeot voert iets in zijn schild met 2008

Facelift of vereenvoudigde versie?

Spyshots Peugeot 2008
Spyshots Peugeot 2008Spyshots Peugeot 2008Spyshots Peugeot 2008Spyshots Peugeot 2008Spyshots Peugeot 2008Spyshots Peugeot 2008

Bijzondere platen uit het ijskoude hoge noorden van Scandinavië. Onze spionagefotograaf liep er namelijk een opmerkelijk ingepakte Peugeot 2008 tegen het lijf.

Peugeot heeft behoorlijk zijn best gedaan om het uiterlijk van deze 2008 te verbergen onder grote stukken kunststof, piepschuim en zwarte plakkers. Helaas voor de Fransen bleven de naafkappen met Peugeot-logo's zitten, al verraden wat er van de koplampen en achterlichten te zien is samen met de grille dat dit een 2008 is. Maar, het is vooralsnog een raadsel waarom de Peugeot zo heftig is ingepakt.

De huidige tweede generatie Peugeot 2008 verscheen in 2019 en is daarmee bepaald nog niet oud genoeg om volledig te worden vervangen. Hoewel de camouflage te heftig lijkt voor een facelift, ligt het toch het meest voor de hand dat er onder het zwarte plakwerk een gewijzigde 2008 schuilgaat. Later dit jaar wordt hij immers vier jaar oud en dus is de kans aanzienlijk dat Peugeot zijn succesvolle cross-over binnenkort een opfrisbeurt geeft. Daar komt bij dat Peugeot in de elektrische e-2008 binnenkort ook een nieuwe aandrijflijn hangt. De DS 3, Peugeot E-208 en Opel Mokka Electric hebben hem al. Een facelift is een mooi moment om die nieuwe hardware toe te voegen.

Een andere mogelijkheid is dat Peugeot hier aan het testen is met een vereenvoudigde 2008 met verbrandingsmotoren die het merk in groeimarkten op de markt wil brengen. Kijken we naar het internationale leveringsgamma van Peugeot, dan komen we in Zuid-Amerika al de huidige e-2008 tegen, maar de vorige generatie 2008 staat er als alternatief met verbrandingsmotoren nog op de prijslijst.

PRIVATE LEASE Peugeot 2008

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (67) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum