Peugeot kondigt Inception Concept aan

Eerste 'BEV by design'

Peugeot Inception Concept CES 2023

Peugeot kondigt zijn eerste serieuze concept-car in jaren aan. De Peugeot Inception Concept is de eerste op een nieuw EV-platform en toont ook een nieuw interieur. Hij laat nog wel even op zich wachten: begin volgend jaar staat hij op de CES in Las Vegas.

De keuze voor de CES, ofwel Consumer Electronics Show, is opmerkelijk. Peugeot is namelijk niet actief in Noord-Amerika en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort gaat veranderen. CES is echter wel dé plek waar je moet zijn voor de laatste innovaties op technologisch vlak. Dat zegt ongetwijfeld veel over de nieuwe concept-car. De Peugeot Inception Concept wordt een ‘BEV by design’, ofwel een EV die vanaf de eerste pennestreek als zodanig is ontworpen. Dit wordt dan ook de eerste EV op een nieuw, speciaal voor dat doel ontwikkeld platform. Ongetwijfeld één van Stellantis' nieuwe STLA-bases.

Dat is een koerswijziging voor Peugeot, dat zijn elektrische modellen tot nu toe baseert op traditioneel aangedreven auto’s. Peugeot omschrijft de Inception dan ook als ‘de start van een nieuw tijdperk’. Dit wordt duidelijk meer dan zomaar een vingeroefening op designgebied. De naam past daar goed bij, want 'Inception' betekent 'aanvang' of 'het begin van iets nieuws'.

Naast nieuwe techniek en een strakke koets toont de Inception straks ook een nieuw interieurconcept. De bestaande i-Cockpit-opzet wordt daarbij in een fris jasje gestoken. Hoe dat eruit ziet, weten we als op 5 januari in ‘Vegas’ het doek van de auto gaat.

PRIVATE LEASE Peugeot

DirectLease
Peugeot 208 Active 1.2 PureTech 75 (5D/5H)
€ 359
 
DirectLease
Peugeot e-2008 Active Pack EV 50kWh 136 (5D/CVT)
€ 489
 
DirectLease
Peugeot 308 Active Pack Business 1.2 PureTech 110 (5D/6H)
€ 499
 
Peugeot
Peugeot 3008 Allure Pack Business 1.2 PureTech 130 (5D/6H)
€ 676
 
Peugeot
Peugeot 508 Allure Pack Business PureTech 130 (5D/8A)
€ 716
 

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.