Peugeot 108 Blue Lease is terug

Meer voor minder

Peugeot 108
Peugeot brengt opnieuw een Blue Lease-uitvoering van de 108 uit. De kleine Peugeot moet hiermee extra aantrekkelijk zijn voor de zakelijke rijder.

Eerder was er ook al een 108 Blue Lease, maar die verdween in 2016 weer. Peugeot voert van onder meer de 308 en de 3008 Blue Lease-versies, die extra aantrekkelijk moeten zijn voor de zakelijke rijder en ook speciaal voor die klantengroep zijn bedoeld. De 108 Blue Lease is er in twee varianten: een 'gewone' en een Executive. De eenvoudigste versie is gebaseerd op het tweede uitrustingsniveau Active, die normaliter voor € 13.100 te boek staat. Als Blue Lease staat de 108 echter voor € 11.940 in de prijslijst, terwijl deze versie ook nog eens airco en mistlampen voor als extra's biedt ten opzichte van de Active.

De Blue Lease Executive krijgt geïntegreerde navigatie en digitale radio mee en is te koop voor € 13.330. Ter vergelijking: een Allure, die niet over de genoemde uitrusting beschikt, kost de particuliere koper €14.450.

Leuk weetje: de Peugeot 108 is inmiddels de goedkoopste auto van Nederland en stoot daarmee de Suzuki Celerio van de troon. De allergoedkoopste 108, de Access, is te koop voor € 10.795, terwijl Suzuki voor de Celerio Economy €10.799 vraagt. In het voordeel van de Suzuki spreekt wel dat die auto altijd een vijfdeurskoetswerk mee krijgt, terwijl de Peugeot in zijn eenvoudigste verschijningsvorm een driedeurs is.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.