PAL-V presenteert Liberty Pioneer in Genève

Dure intro-editie

PAL-V Liberty
PAL-V LibertyPAL-V LibertyPAL-V LibertyPAL-V LibertyPAL-V Liberty in UtrechtPAL-V Liberty in Utrecht

Vorig jaar presenteerde PAL-V tijdens de autosalon van Genève de eerste ‘echte’ versie van ‘vliegauto’ Liberty. Dit jaar krijgen we de aanzienlijk duurdere introductieversie te zien, belooft het merk uit Raamsdonksveer.

Dat is spannender dan het lijkt. Introductieversie Liberty Pioneer lijkt zich niet alleen te gaan onderscheiden met andere vloermatten en speciale wielen. Tenminste, dat is wat het prijskaartje suggereert. Eerder werd namelijk al duidelijk dat de Pioneer Edition een prijskaartje krijgt van zo’n €500.000, terwijl de reguliere Sport Edition net geen drie ton gaat kosten.

Eén van de zaken die de Pioneer Edition voor heeft op z’n broertje, is exclusiviteit, want van de introversie verschijnen slechts 90 exemplaren. Wat de extra bijzondere variant verder onderscheidt, zal op de aanstaande autosalon van Genève duidelijk worden.

Met minimaal 3 ton is geen van de Liberty’s een koopje, maar het zou dan ook de eerste vliegende auto zijn die daadwerkelijk kan worden aangeschaft. De PAL-V functioneert als een gyrocopter, dus met een rotor die niet door een motor, maar door de rijwind wordt aangedreven. Voor de aandrijving in de lucht is er een tweede rotor, die de Liberty vanaf de achterzijde voortduwt. Op de weg gedraagt de Liberty zich als een Carver, waarbij de cabine in bochten naar de binnenkant van de bocht overhelt.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.