Officieel: Ford Grand C-Max

Ford Grand C-Max
Ford Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-MaxFord Grand C-Max
Naast de vijfdeurs C-Max toont Ford ook de zevenpersoons Grand C-Max op de IAA in Frankfurt. De zevenpersoons MPV is iets minder sportief van karakter, maar wel een stuk praktischer.
De Grand C-Max is er voor de mensen die meer ruimte en gebruiksgemak willen. De ingenieurs hebben een slim opklapmechanisme voor de middelste zitrij ontwikkeld, waardoor de centrale stoel gemakkelijk onder de andere twee stoelen weggewerkt kan worden. Deze 2+2+2-opstelling vergemakkelijkt de uitstap.
Onder de kap lepelt Ford verbeterde versies van de bestaande diesels. Toch vormt de komst van de nieuwe Ecoboost-motor wel het grote nieuws. Voor de C-Max reserveert Ford de versie met een cilinderinhoud van 1,6 liter. Deze levert een vermogen tussen de 150 en 180 pk. Ford belooft een 20 procent lagere uitstoot ten opzichte van de huidige, vergelijkbare motoren. Voor de grote Fords komt er ook een Ecoboost-motor met een cilinderinhoud van 2,0 liter beschikbaar. Deze heeft een vermogen van 'meer dan 200 pk', maar is dus niet voor de C-Max bestemd. Deze viercilinder turbomotor neemt de plek in van de huidige 2,5-liter vijfcilinder turbomotor. Op de langere termijn komt Ford voor de vermogens tot 130 pk bovendien met een kleinere Ecoboost-motor, vermoedelijk een driecilinder. De EcoBoost-motoren krijgen als type-aanduiding de toevoeging SCTi wat staat voor Sequential Turbo Charge Injection.
De Grand C-Max staat naast de vijfpersoons C-Max op de IAA in Frankfurt. Toch moeten we nog tot eind 2010 wachten voordat beide C-Max'en in de showrooms staan. De Grand C-Max komt begin 2011 ook in de Verenigde Staten op de markt.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.