Audi presenteert Q8 Concept

Eindelijk mee in de 'SUV Coupé'-stroom

Audi Q8 Concept
Audi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 ConceptAudi Q8 Concept
Audi toont in Detroit de Q8 Concept, de voorbode van een productiemodel dat ongetwijfeld dezelfde naam draagt. De Q8 is Audi's tegenhanger van de X6-achtigen van deze wereld en krijgt een soortgelijke daklijn.

De SUV met aflopende daklijn is al jaren een beproefd concept bij BMW en ook Mercedes doet inmiddels mee. Audi liet het echter tot nu toe afweten op dit gebied. Dat verandert in de nabije toekomst als de Q8 verschijnt. Dat deze voorbode al grotendeels weggeeft hoe die auto eruit komt te zien, bewijzen de spionagebeelden.

Herkenbaar

Voor de Q8 Concept gaat op wat voor iedere nieuwe Audi geldt: hij is direct herkenbaar als Audi. Sommigen zullen dat saai noemen, anderen vinden het prachtig, maar feit is dat deze auto nu al keurig bij de rest van het gamma past. De grote, platte vlakken zijn helemaal Audi anno nu en dat geldt ook voor de extra brede grille. De concept-car krijgt onder de koplampen nog wat extra instroomopeningen. Van opzij valt op dat de achterruit weliswaar erg plat ligt, maar dat de daklijn minder extreem lijkt af te lopen dan bij bovengenoemde concurrenten. De achterzijde van de showauto krijgt een doorlopende achterlichtpartij, maar het is de vraag of dat kenmerk het productiestadium gaat halen.

Plug-in

Het interieur neemt de maximaal vier inzittenden mee naar een wereld vol touchscreens en ingenieuze verlichtingsoplossingen. Uiteraard maakt Audi's 'Virtual Cockpit', het digitale instrumentarium, deel uit van de feestvreugde. Ook onderhuids speelt elektronica een grote rol, want de Q8 Concept krijgt een plug-in hybride-aandrijflijn mee. De 3.0 TFSI met 333 pk en 500 Nm wordt ondersteund door een elektromotor die zo'n 136 pk levert. Samen zijn de krachtbronnen goed voor zo'n 450 pk en een stevige 700 Nm. Zelfs de prestaties zijn al bekend: de Q8 Concept sprint - in ieder geval in theorie - in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft een top van 250 km/h. Behalve de aandrijflijn wordt ook het onderstel tot in detail beschreven in het persbericht, wat maar weer onderstreept hoe dicht deze Q8 bij het productiemodel staat. De Q8 gaat vanaf 2018 de strijd aan met de X6 en de GLE Coupé, zo belooft Audi.

PRIVATE LEASE Audi Q8

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.