'Nyck de Vries mag zich bewijzen bij Alpine'

Kanshebber voor stoeltje

Nyck de Vries (ANP)

Nyck de Vries lijkt weer een stapje dichter bij een vaste aanstelling in de Formule 1 te komen. De Nederlander mag volgens De Telegraaf plaatsnemen in een F1-auto van Alpine voor een test.

Dankzij zijn indrukwekkende optreden in Italië is de Formule 1-droom van Nyck de Vries dichter bij de realiteit gekomen. De 27-jarige heeft zich als een niet te missen stip op de radar van verschillende Formule 1-teams neergezet. Het team waarmee hij zijn eerste Grand Prix reed en direct punten pakte, Williams, is nu mogelijk een optie voor een vaste plek voor De Vries in de Formule 1. Ook Alpine schijnt hem in het vizier te hebben. Dat laatste team geeft de voormalige Formule 2- en Formule E-kampioen nu een kans om meer van zich te laten zien.

Dat blijkt althans uit berichtgeving van De Telegraaf door de vaak zeer goed geïnformeerde journalist Erik van Haren. Alpine zou De Vries mogelijk nog deze maand op de Hungaroring in de vorige F1-auto van het team zetten . Het doel is om te kijken wat hij in huis heeft, maar ook om De Vries te vergelijken met een andere kanshebber voor het stoeltje van de vertrekkende Fernando Alonso. Die andere kanshebber is Jack Doohan, een 19-jarige Australische Formule 2-coureur. Spannende tijden voor De Vries en ook voor de Nederlandse Formule 1-fans.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.