Nyck de Vries: 'Ik heb te veel fouten gemaakt'

'Geen extra druk'

Nyck de Vries AlphaTauri F1 (ANP)

Het gaat Nyck de Vries bepaald niet voor de wind in de Formule 1. De Nederlander is zich daarvan naar eigen zeggen bewust, al voelt hij niet meer druk dan normaal.

Na zijn indrukwekkende racedebuut in de Formule 1 vorig jaar in Monza, is het tot op heden  teleurstellend hoe het Nyck de Vries vergaat in de Formule 1. De 28-jarige coureur is bepaald niet consistent en er gaan nu al geruchten over mogelijke vervanging, al zijn er pas vijf Grands Prix verreden. De Vries zelf krijgt daarvan naar eigen zeggen maar weinig mee, hij hoort er hooguit via via over. Niet dat het überhaupt veel met hem doet: "Het is geen shock voor me, het is normaal, het hoort bij deze industrie. Als coureur vecht je altijd een soort om te overleven en je moet altijd leveren om je carrière succesvol voort te kunnen zetten. Dus het is eigenlijk wel normaal, het is altijd zo geweest", tekent Motorsportweek op.

Dat betekent niet dat De Vries zich niet bewust is van het feit dat hij beter moet gaan presteren. Integendeel: "Ik denk zeker dat ik te veel fouten heb gemaakt, dat geef ik ruiterlijk toe." Volgens hem zit de potentie er absoluut, alleen is het nog een kwestie van de plooien gladstrijken: "Ik geloof dat het racetempo meermaals echt sterk is geweest. Dat bemoedigt me en geeft me vertrouwen, maar ik heb het uiteindelijk nog niet echt aan elkaar kunnen knopen." De Vries ziet het als onderdeel van een leerproces. Komende zondag om drie uur 's middags krijgt hij in Monaco, de locatie waar hij zijn eerste zege in de Formule 2 boekte, een nieuwe kans om zich te bewijzen.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.