Nu ook vernieuwde Tesla Model S en Model X Long Range in Nederland

€20.000 tot €25.000 minder duur

Tesla Model S
Tesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model STesla Model S Yoke stuurwielTesla Model S Yoke stuurwielTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model XTesla Model X

De in 2021 vooral vanbinnen grondig vernieuwde Tesla Model S en Model X waren er tot op heden alleen als knotsgekke Plaid met drie elektromotoren, maar zijn er nu eindelijk ook als Dual Motor All-Wheel Drive. AutoWeek heeft de prijzen van de Tesla Model S en Model X Dual Motor All-Wheel Drive.

Een jaar geleden tilde Tesla vernieuwde versies van de Model S en de Model X op het podium. De twee oudste modellen van de Tesla-familie werden vanbuiten gemoderniseerd, maar kregen daarnaast een compleet nieuw interieur. Tot op heden waren die gefacelifte Tesla's Model S en Model X er alleen als ruim 1.000 pk sterke Plaid met drie elektromotoren. Nu zijn de vernieuwde Tesla Model S en Model X er ook als bescheidener Dual-Motor All Wheel Drive.

Hoewel, bescheiden... De Tesla Model S Dual-Motor All-Wheel Drive beukt alsnog in 3,2 tellen naar een snelheid van 100 km/h en SUV-broer Model X heeft voor dezelfde sprint slechts 3,9 seconden de tijd nodig. De topsnelheid van beide modellen ligt op 250 km/h. Ja, de Plaid-versies zijn met sprinttijden van 2,1 en 2,6 seconden sneller, maar komen ook minder ver op een volle accu. De Tesla Model S Dual-Motor All Wheel Drive heeft een actieradius van 634 kilometer (Plaid: 600 kilometer). De Model X Dual-Motor All Wheel Drive schopt het tot een bereik van 576 kilometer (Plaid: 543 kilometer).

Tesla Model S

Tesla Model S zonder T-badge op de achterklep.

Prijs Tesla Model S Dual Motor All-Wheel Drive

De Tesla Model S Dual-Motor All-Wheel Drive kost in Nederland €114.990 en is daarmee exact 25 mille goedkoper dan de Model S Plaid die €139.990 kost. Bestellen kan per direct, de leveringen komen nog dit kwartaal op gang.

De lakkleur Pearl White Multi-Coat is gratis. Voor Solid Black ben je €1.800 extra kwijt en voor Midnight Silver Black en Deep Blue Metallic tik je €2.200 extra af. Red Multi-Coat is met een meerprijs van €3.200 met afstand de duurste kleur. 19-inch Tempest-wielen zijn standaard. Voor 21-inch Arachnid-exemplaren ben je €4.900 kwijt. Standaard is het interieur uitgevoerd in het zwart met Ebony-afwerking. Voor een zwart-wit of crèmekleurig binnenste met Walnoot-afwerking ben je €2.500 kwijt. Enhanced Autopilot is een optie van €3.800, voor het FSD-pakket vraagt Tesla nog eens €7.500.

Prijs Tesla Model X Dual Motor All-Wheel Drive

De Tesla Model X Dual Motor All-Wheel Drive kost €123.990 en is dus €20.000 goedkoper dan de Plaid-versie. Ook de Model X Dual-Motor All-Wheel Drie is per direct te bestellen en ook hier geldt dat de eerste exemplaren nog dit kwartaal geleverd worden.

De kleuren waarin Tesla de Model X levert zijn gelijk aan die van de Model S en hebben dezelfde meerprijzen. De Model X staat standaard op 20-inch Cyberstream-wielen. Voor 22-inch Turbine-exemplaren geldt een meerprijs van €5.900. De Model X is standaard een vijfzitter. Voor een Model X met zes of zeven zitplaatsen betaal je achtereenvolgens €7.800 en €4.300 extra. De prijzen van Enhanced Autopilot en FSD zijn gelijk aan die bij de Model S.

Tesla Model X

Zowel de Tesla Model als Model X is er met...

Kleine wijzigingen

Tesla voert direct nog kleine wijzigingen op de Model S en Model X door. Zo wordt het Tesla-logo van de achterkant getrokken en schrijft Tesla zijn merknaam voortaan alleen nog uit op de sierstrip tussen de achterlichten. Het yoke-stuurwiel dat voorheen standaard was in de Plaid-versies is als optie zonder meerprijs te vervangen door een regulier rond stuurwiel. Ook de Dual-Motor-versies zijn zowel met als zonder het eigenwijze Tesla-stuurwiel te krijgen. De Model S en Model X Plaid herken je vanbuiten nu onder meer ook aan rode remklauwen.

Tesla Model S

...en zonder yoke-stuurwiel.

Prijzen Tesla Model S en Model X

ModelMotorversieActieradiusVanafprijs
Model SDual-Motor All Wheel Drive634 kilometer€114.990
Model SPlaid600 kilometer€139.990
Model XDual-Motor All Wheel Drive576 kilometer€123.990
Model XPlaid543 kilometer€143.990

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (244) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum