Nu alles over Toyota Full Hybrid Auris

Toyota Auris HSD
Toyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris faceliftToyota Auris faceliftToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSDToyota Auris HSD
De Toyota Full Hybrid Auris, of Auris HSD, is vanaf nu te bestellen. Goed om te weten voor zakelijke rijders op zoek naar een lage bijtelling! Die is namelijk net als bij de Prius 14 procent. Nu hebben we alle technische gegevens.
De Toyota Full Hybrid Auris is net als de Prius voorzien van een 1.8 benzinemotor. Gecombineerd met een elektromotor bedraagt het vermogen 136 pk. De 1.8 levert 99 pk en 142 Nm, de elektromotor komt tot 82 pk en 207 Nm. Die laatste kan in de stad de Full Hybrid Auris geheel elektrisch laten rijden. De CO2-uitstoot is maar 89 gram wat betekent dat de auto bpm- en mrb-vrij is en in aanmerking komt voor 14 procent bijtelling. Net als de Prius beschikt de hybride Auris over de rijstanden Eco, Power en EV. De laatste is voor geheel elektrisch rijden, Eco zorgt voor een optimaal verbruik en Power helpt de Auris aan de beste prestaties. Auris 2010 De gewone Auris ondergaat ook wijzigingen. Een nieuwe grille, nieuwe koplampen en LED-dagrijverlichting zorgen voor een fris aanzien. Ook de bumpers zijn nieuw, daardoor groeit de Auris 25 mm in de lengte. Het verschil met Full Hybrid Auris is dat de gewone 5 mm hoger op de poten staat. De Full Hybrid is gestroomlijnder en heeft een andere grille. Toyota geeft de Auris 2010 nieuwe materialen in het interieur mee en het centrale opbergvak is verhoogd zodat deze kan dienen als opbergsteun. De prijzen zijn opvallend genoeg nog niet bekend.

Lezersreacties (75) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.