'Nissan stopt met dieselmotoren in Europa'

Pulsar uit productie, geen opvolger

Nissan Pulsar dCi 110
Nissan gaat de komende jaren het aantal modellen in Europa dat beschikbaar is met een dieselmotor terugbrengen naar nul.

Dat melden Japanse media op basis van bronnen op maandag. Nissan volgt daarmee het voorbeeld van Toyota, dat eerder dit jaar een vergelijkbare stap aankondigde.

Volgens de berichtgeving zullen de dieselkrachtbronnen bij modelwisselingen geschrapt worden. In plaats daarvan gaat Nissan zich toeleggen op elektrische voertuigen.

Op dit moment zijn er in Nederland dieselversies beschikbaar van de Micra, Qashqai en de X-Trail. In landen als België en Frankrijk zijn ook de Juke en Pulsar nog leverbaar met een dieselmotor.

Nissan Nederland heeft nog geen signaal ontvangen dat het merk daadwerkelijk stopt met de diesels in Europa en noemt de berichtgeving vooralsnog "speculatief". Wel ziet de importeur de vraag naar diesels afnemen.

De Nissan Pulsar is al uit productie, zodat deze alleen nog uit voorraad leverbaar is. Er komt geen opvolger van het model.

De Juke stamt uit 2010 en wordt eind 2019 opgevolgd door een nieuw model, aldus de importeur. Indien het Japanse bericht klopt, wordt de nieuwe Juke de eerste die zijn dieselmotor verliest.

Lezersreacties (161) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.