Nissan Almera voor het eerst in definitieve vorm

Nissan Almera voor het eerst in definitieve vorm
Nissan Almera voor het eerst in definitieve vormNissan Almera voor het eerst in definitieve vormNissan Almera voor het eerst in definitieve vormNissan Almera voor het eerst in definitieve vormNissan Almera voor het eerst in definitieve vorm
Nissan heeft een eigenwijze modellenpolitiek: toen alle merken vol inzetten op hatchbacks, lieten de Japanners die carrosserievorm in de steek en kwamen ze met de Qashqai. En wat doet Nissan nu heel de auto-industrie de cross-over omarmt? Precies, de Almera keert terug!

We hebben al eerder spyshots van de Almera gezien, maar dat betrof nog een mule. Nu acht Nissan de tijd rijp om de echte auto de weg op te sturen, uiteraard wel voorzien van een dikke camouflagehuid. We kunnen al wel contouren zien die vaag lijken op die van de Tiida hatchback en de oorspronkelijke Almera.

Voor de motoriseringen kunnen we mooi bij de andere Nissans kijken. We zetten in op de 98 pk sterke driecilinder uit de Micra als basismotor, gevolgd door de 1,2-liter viercilinder turbomotor met 115 pk die in de Qashqai debuteert. De 1.6 DiG-T met 150 pk zou dan een mooie benzinemotor zijn om het gamma naar boven af te ronden.

Ook bij de dieselmotoren is nog niets officieel bekend, maar we zien de 1,5-liter dCi (110 pk) en 1,6-liter dCi (130 pk) uit de Qashqai als goede kandidaten om ook in de Almera terecht te komen.

Nissan wil gevestigde namen als de Golf, Focus, Astra en Auris zo goed mogelijk beconcurreren en daarom komt er volgens de geruchtenmolen ook een Nismo-versie. Voor die auto is het vermogen uiteraard nog onbekend, maar aangezien B-segmenter Juke Nismo al 200 pk heeft, is 250 pk voor de super-Almera geen denkbeeldige waarde.

Nissan wil de nieuwe Almera volgend jaar bij de dealers neerzetten.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.