Nieuwste Ferrari is niet aan regels gebonden

Vision Gran Turismo gooit digitale remmen los

Ferrari Vision Gran Turismo
Ferrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran TurismoFerrari Vision Gran Turismo

Wat moet het als autofabrikant toch heerlijk zijn als je je niet hoeft te conformeren aan de regels en voorschriften die in de realiteit van toepassing zijn. Met deze Vision Gran Turismo gooit Ferrari alle remmen los.

Maak kennis met de Ferrari Vision Gran Turismo, een heftige hybride waarbij de Italianen zich niet hebben laten hinderen door enige realiteitszin. De Vision Gran Turismo is dan ook een puur fictieve en enkel in digitale vorm bestaande auto. De uit digitale eentjes en nulletjes opgebouwde showauto is daarom toch interessant, hij laat namelijk zien hoe een uiterst extreem model van het merk zou opdrogen als het tijdens de ontwikkeling ervan volledig los zou kunnen gaan.

De Ferrari Vision Gran Turismo komt op een opvallend moment. Het merk stelt de digitale pixelracer namelijk voor rond het 75-jarig jubileum van zijn eerste auto: de 125 S. Voorheen vierde Ferrari een dergelijk feestje met de presentatie van een nieuw topmodel, denk aan de F40 en F50. In tegenstelling tot die twee topmodellen heeft de voor computergame Gran Turismo getekende creatie op papier slechts één zitplek en niet één niet twee en ook geen drie, maar víer motoren.

Een van die motoren is de 3.0 V6 die ook in auto's als de 296 GTB ligt, al zou die machine in dit geval goed moeten zijn voor - jawel - 1.030 pk. Drie elektromotoren voegen samen 326 pk aan het totaalvermogen toe. De vierwielaangedreven creatieve uitspatting is op papier voornamelijk opgebouwd uit koolstofvezel en volgens de Italianen zijn in het ontwerp invloeden van historische SP-modellen (Sports Prototype) verwerkt. Je hebt het ongetwijfeld al door: de Ferrari Vision Gran Turismo gaat niet in productie. Wel gaat Ferrari er een levensgroot schaalmodel van maken.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.