Nieuwe Toyota Hilux naar Europa

Nieuwe Toyota Hilux naar Europa
De zesde generatie van de Toyota Hilux heeft zijn debuut beleefd op de Barcelona Motor Show. In oktober gaat de pick-up in de verkoop.
De zesde generatie van de Toyota Hilux heeft zijn debuut beleefd op de Barcelona Motor Show. In oktober gaat de pick-up in de verkoop. In 1967 werd de eerste Toyota Hilux geïntroduceerd; sindsdien zijn 12 miljoen exemplaren geproduceerd. Op de Barcelona Motor Show wordt de zesde generatie aan het Europese publiek voorgesteld. In Azië, Australië en Zuid-Amerika is de nieuwe Hilux al eerder dit jaar in de verkoop gegaan.
Met deze auto wil Toyota een alternatief bieden voor auto's als de RAV4 en Land Cruiser en de grote Land Cruiser 100. De nieuwe Hilux wordt verkocht met 2 zitplaatsen, een dubbele cabine of de zogeheten Extra Cab. De Hilux is met 5,130 m wat langer dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid tot 3,085 m. Door de extra lengte zijn de enkele en dubbele cabine 34 cm langer dan voorheen. Ook is de auto 6 cm breder geworden.
De Hilux staat op een geheel nieuw ladderchassis; door dikke kokerbalken te gebruiken is volgens Toyota de torsiestijfheid met 45 procent toegenomen. Aan de voorzijde heeft de Hilux onafhankelijke wielophanging en aan de achterzijde zijn bladveren geplaatst, zodat de pick-up gemakkelijk een zware lading kan vervoeren.
Wanneer de Toyota Hilux in oktober naar ons land komt, zal alleen een 2,5-liter D-4D diesel van 102 pk met een maximaal koppel van 260 Nm leverbaar zijn; later zullen andere motoren volgen.

Gerelateerde forumtopics