Nieuwe Tesla Roadster komt in 2019

Tesla vergeet de funauto's niet

tesla roadster
Je zou door het grote succes van de Model S bijna vergeten dat alles voor Tesla eigenlijk begon met de Roadster. Topman Elon Musk is z'n roots echter niet vergeten en belooft een opvolger.

Musk heeft in het persbericht over de nieuwe 'Ludicrous Mode' voor de Model S een interessante passage opgenomen. Hij zegt hierin: "Er is natuurlijk nog een extra stap na deze extreme modus. Die stap bewaren we echter voor de nieuwe Roadster, die we over vier jaar willen lanceren."

Dat zou dus betekenen dat de tweede Tesla Roadster voor 2019 op de planning staat. De originele Roadster (foto 1) debuteerde al in 2006.

Tot de lancering van de nieuwe Roadster heeft Tesla het druk zat met het lanceren van nieuwe modellen. De eerste is de cross-over Model X (afbeelding 3), die eind dit jaar wordt gepresenteerd. In 2017 is het waarschijnlijk de beurt aan de kleinere Model 3 (afbeelding 4 is een illustratie), die als sedan en als cross-over komt.

Met de nieuwe Ludicrous ('belachelijke') Modus sprint de snelste Tesla Model S in 2,8 seconden naar 100 km/h, waarmee de sedan op het niveau van de snelste supercars zit. Toch heeft Jerome Guillen van Tesla ons in een interview verteld dat de supersnelle topversies van de Model S vooral 'imagomakers' zijn. Guillen meldde dat hij de reguliere versies van de auto eigenlijk als belangrijker beschouwt.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.