Nieuwe sportieve Skoda heet Afriq

Rallymonster

Skoda Afriq

Skoda geeft een schets en daarbij de naam van een wel heel heftig nieuw model vrij. De Tsjechen trekken binnenkort het doek van de Afriq, een flink bespoilerd gevaarte dat zich vooral thuis lijkt te voelen op rallyparcoursen.

Voor het achtste jaar op rij werkt een groep studenten van de Skoda Academy aan een uniek model waarbij veelal alle remmen losgaan. Vorig jaar maakten we kennis met een opengeknipte Speedster-variant op basis van de Scala. Die auto kreeg de naam Slavia, die inmiddels is geplakt op een nieuwe sedan van Skoda. Het studentenproject dat Skoda ditmaal presenteert, is gebaseerd op de Kamiq, al blijft er visueel weinig van die auto over.

De nieuwe creatie luistert naar de naam Afriq. De ingrijpend verbouwde en zwaar bespoilerde Kamiq heet zo omdat Skoda binnen de Volkswagen Group verantwoordelijk is voor de activiteiten in Noord-Afrika. De one-off wordt 4,36 meter lang en krijgt volgens Skoda een wielbasis van 2,65 meter. Dat is de eerste en enige technische informatie die Skoda van de Afriq vrijgeeft. Hoewel de wielbasis van de Afriq gelijk is aan die van de Kamiq waarop hij is gebaseerd, is zijn wagenlengte 12 centimeter groter. Zeer waarschijnlijk komt dat lengteverschil voor rekening van het uitbundige spoilerwerk dat de Afriq krijgt aangemeten.

Het is nog niet bekend wanneer Skoda de Afriq in zijn geheel presenteert. Eerdere creaties van de hand van studenten van de Skoda Academy waren naast de reeds genoemde Slavia de Citijet, de Funstar, de Atero, de Element, de Sunroq en de Mountiaq.

PRIVATE LEASE Skoda Kamiq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum