Nieuwe ruimte-VW komt over een maand

Nieuwe ruimte-VW komt over een maand
De nieuwe ruimteauto van Volkswagen wordt een echte Amerikaan. Hij komt uit een fabriek van Chrysler en wordt volgende maand in Chicago onthuld.
Volkswagen meldt nu al dat we ons volgende maand schrap moeten zetten voor de onthulling van de Volkswagen Routan. Dat is een voor de Amerikaanse markt bedoelde mpv die komt uit een fabriek in Canada waar ook de Chrysler Voyager wordt geproduceerd. Over een komst naar Europa rept Volkswagen met geen woord en dat zal dan ook niet het geval zijn. De naam van de auto is ontleend aan Europese mpv's: het is een samentrekking van Touran en Sharan. Technisch en motorisch is de Routan geheel toegespitst op de Amerikaanse markt. Een lengte van 5,5 meter en ruimte voor zeven mensen is daar wel het minste wat je te bieden moet hebben. De komst van de Routan is onderdeel van het grote plan van Volkswagen om in 2018 800.000 auto's in Noord-Amerika te verkopen. Benieuwen welke modellen dat de komende tien jaar gaat opleveren. De Passat CC zou er bijvoorbeeld ook niet zijn geweest als Volkswagen geen grote plannen in de VS had.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.