Nieuwe Porsche Panamera van dichtbij

De laatste met verbrandingsmotoren

Spyshots Porsche Panamera
Spyshots Porsche PanameraSpyshots Porsche PanameraSpyshots Porsche PanameraSpyshots Porsche PanameraSpyshots Porsche Panamera

Met het succes van de Taycan zou je bijna vergeten dat Porsche ook de Panamera nog in het aanbod heeft. De huidige generatie Panamera draait inmiddels heel wat jaartjes mee en dus is het binnenkort tijd voor een opvolger. Op deze foto's is de nieuwe Porsche Panamera van dichtbij te zien.

Porsche verkocht vorig jaar wereldwijd meer Taycans dan Panameras en daarmee heeft de EV zich gebombardeerd tot absoluut succesnummer van het merk. In Nederland moest de Panamera in 2022 de Cayenne, Taycan en 911 voor zich dulden en dit jaar staat ook de Macan hoger genoteerd dan de Panamera-familie. De huidige generatie draait mee sinds 2016 en inmiddels wordt er hard gewerkt aan een volledig nieuwe. Die is nu van behoorlijk dichtbij te zien.

De nieuwe Porsche Panamera is mogelijk de laatste generatie van het model dat nog met verbrandingsmotoren te koop is. Het gesnapte prototype is nog beplakt met misleidend camouflagewerk, desondanks is toch al behoorlijk goed te zien hoe hij opdroogt. Opvallende designelementen zijn er zeker. Zo lijkt Porsche de bilpartij van de nieuwe Panamera  gelijkenissen te geven met die van de 911 en de Taycan. Verder trekken de zijspiegels de aandacht, die staan elk namelijk op twee pootjes.

We verwachten dat Porsche later dit jaar meer van de nieuwe Panamera laat zien. Reken op diverse (plug-in) hybrides én op varianten die het zonder vergaande elektrohulp moeten doen.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.