Nieuwe Nissan Murano duikt op

Nissan Murano
Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano Nissan Murano
Deze week zal Nissan de derde generatie van de Murano in New York onthullen. Vandaag zijn de eerste officiële afbeeldingen van de nieuwe cross-over opgedoken.

De eerste generatie van de Murano werd in 2002 gepresenteerd, maar pas in 2005 verscheen de forse Japanner bij ons op het asfalt. In 2008 verscheen generatie twee, die twee jaar later aan een facelift werd onderworpen. Inmiddels is het 2014 en staat de derde Murano te trappelen om de (met name Amerikaanse) koper aan zich te binden. We hebben al een teasertje gekregen, vandaag zien we de Murano in z'n geheel.

In januari 2013 toverde Nissan de Resonance Concept uit de hoge hoed. Terugkijkend op dat studiemodel bestaat er geen twijfel meer over waar Nissan z'n inspiratie voor de nieuwe Murano vandaan heeft gehaald. We zien een, zeker voor een forse cross-over, behoorlijk gelikt getekend model dat overduidelijk het nieuwe familiegezicht van Nissan draagt. Zowel de voor- als achterzijde zijn versierd met de boemerangvormige lichtunits en ook enige overeenkomsten met de Qashqai en X-Trail zijn aanwezig.

De Murano is met name gericht op de Amerikaanse markt, wat we terugzien in de vormgeving van het interieur. Het lounge-gehalte lijkt hier behoorlijk hoog te liggen, misstaan doet het interieur de Murano in elk geval niet. Voor de aandrijving van het huidige model valt te kiezen uit een benzinedrinkende 3,5-liter V6 en een 2,5-liter dCi-dieselmotor. Wat er voorin de nieuwe Murano komt te liggen, is nog even onduidelijk. Binnenkort verwachten we meer technische informatie.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.