Nieuwe motor voor Cadillac SRX

Cadillac SRX 2013
Heel hard gaat het nog niet met het offensief van Cadillac in Europa, maar het merk blijft onverdroten doorgaan. Voor de SRX komt er nu een nieuwe motor, die een stuk krachtiger is maar niet meer verbruikt.

Aan overzichtelijkheid ontbreekt het de SRX niet, hij is er namelijk maar met één motor. Dat was altijd een 3,0-liter V6 die 269 pk en 302 Nm levert. Die zescilinder wordt nu vervangen door een 3,6-liter exemplaar dat maar liefst 318 pk en 360 Nm op de weg legt. Standaard zit die gekoppeld aan een zestrapsautomaat, de aandrijving geschiedt op alle vier de wielen. Met de combinatie kan de grote cross-over in 8,1 seconden naar de 100 km/h optrekken. Ondanks de hogere prestaties blijft het verbruik exact gelijk aan dat van de scheidende 3,0-liter: 11,7 l/100 km.

De motorwissel is onderdeel van een facelift, die de buitenkant lichtjes oppoetst met een verse grille en nieuwe luchtroostertjes achter de voorste wielkasten. Verder komt het CUE multimediasysteem nu ook naar de SRX, hiermee kunnen zaken als telefoon en diverse geluidsdragers bediend worden. Veiligheidsvoorzieningen als dodehoeksensor, rijbaanassistent en verkeersbordherkenning kunnen voortaan eveneens geleverd worden op de SRX.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.