Begin volgend jaar nieuwe Cadillac SRX

Cadillac werkt aan nieuwe SRX

Cadillac SRX
Cadillac heeft aangekondigd om in de eerste helft van dit jaar een compleet nieuwe generatie van de SRX op het asfalt te zetten.

In een persbericht waarin Cadillac inzicht geeft in de komst van Apple CarPlay in z'n modellen van modeljaar 2016, wordt ook de SRX aangehaald. De Amerikanen schrijven dat alle Cadillacs van modeljaar 2016 - die in de tweede helft van dit jaar verschijnen - de beschikking krijgen over het besturingssysteem van Apple, behalve de SRX.

Dat heeft natuurlijk een reden. De SRX wordt 'begin 2016' aan een compleet nieuwe generatie geholpen. We gaan ervan uit dat de 276 pk sterke 2.0-liter turbobenzinemotor uit de ATS ook z'n opwachting in de nieuwe SRX zal maken. In Nederland verscheen de eerste SRX in 2004 op de markt als een grote SUV die wat styling betreft wel iets weghad van een hoge stationwagen. Z'n opvolger staat alweer sinds 2010 op de bestellijst, een auto die meer een cross-over sausje over zich heen kreeg. Door de jaren heen zijn in Nederland 323 exemplaren verkocht.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.