Nieuwe Mitsubishi Colt komt dit najaar

Welkome aanvulling

Mitsubishi Colt

De geheel nieuwe Mitsubishi ASX staat vanaf maart bij de dealers, maar dat is niet het enige nieuwe model dat Mitsubishi dit jaar introduceert. Dit najaar maken we namelijk kennis met de nieuwe Colt!

Als lid van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie kan Mitsubishi volop profiteren van het modellenaanbod van partner Renault. De nieuwe Mitsubishi ASX is in feite een Captur waar overheen de Japanners een mild eigen sausje hebben gegoten. Die receptuur lijkt het merk wel te bevallen. Er komt een nieuwe generatie Mitsubishi Colt aan en die deelt zijn basis met een ander model van Renault: de Clio. Dat er een nieuwe Colt kwam wisten we al, maar nu is bekend wanneer: dit najaar.

Het leveringsgamma van Mitsubishi kan wel wat vers bloed gebruiken. Voor de komst van de nieuwe ASX had Mitsubishi alleen de Eclipse Cross en de op leeftijd rakende Space Star in het aanbod. Daarbij komt nu een nieuwe Colt, maar Mitsubishi heeft hem net als de jongste ASX niet zelf ontwikkeld. Zoals de ASX op de Captur leunt, zo gebruikt Mitsubishi de Clio voor de nieuwe Colt als steunpilaar. De Colt krijgt ongetwijfeld wat Mitsubishi-details aangemeten, maar zal verder zeer sterk overeenkomen met de Clio. Reken op een 90 pk sterke 1.0 en een hybride aandrijflijn met zo'n 145 pk.

In 2014 knipte Mitsubishi de laatste Colt uit het leveringsgamma. In de vorm van de net als de ASX bij NedCar in Born gebouwde Smart ForFour had de Colt een broertje van een ander merk. Voor het eerst in negen jaar staat er straks een nieuwe Colt bij de Mitsubishi-dealers. Hij komt gezien de Clio-basis alleen als vijfdeurs hatchback op de markt. De laatste Colt was er als vijfdeurs (CZ5), als driedeurs (CZ3) en als klapdakcabrio (CZC). De nieuwe Colt loopt straks in het Turkse Bursa van de band. Inderdaad, daar produceert Renault de Clio.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.