Nieuwe Mercedes G-klasse verkent de sneeuw

Vertrouwd recept

Mercedes G-klasse spyshots
Mercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshotsMercedes G-klasse spyshots
Mercedes-Benz is opnieuw aan het testen geslagen met de compleet nieuwe generatie van de G-klasse. Of dít prototype ook daadwerkelijk de nieuwe verpakking van 'de G' draagt, valt nog te bezien.

Voor de tweede keer heeft onze spionagefotograaf een reeks foto's kunnen schieten van een fanatiek ingepakte Mercedes-Benz G-klasse. Uiteraard is Mercedes hier iets nieuws aan het testen, maar of we hier de compleet nieuwe G-klasse zien als we de plakkers wegdenken, is nog niet duidelijk.

In eerste instantie lijkt hier gewoon een huidige G-klasse rond te gaan, al is het model beduidend breder dan de versie de momenteel in de showrooms van Mercedes te vinden is. Het is namelijk goed mogelijk dat een verbrede, huidige G-klasse wordt gebruikt om de techniek van zijn opvolger mee te testen. We verwachten dat de definitieve nieuwe G-klasse meer designinvloeden van de Ener-G-Force Concept meekrijgt.

Het verbrede platform zal hoe dan ook zorgen voor een toegenomen interieurruimte. Daar blijft het uiteraard niet bij. De nieuwe G-klasse zal op een compleet nieuw en modern platform worden geplaatst, iets dat voor een gewichtsreductie van enkele honderden kilo's zal zorgen. Daarnaast profiteert de alleskunner ongetwijfeld van de nieuwe zes-in-lijn-motoren die Mercedes onlangs aan de wereld voorstelde.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.