Nieuwe Mercedes-Benz G-klasse gekiekt

Ingepakte herhaling

Spyshots Mercedes-Benz G-klasse
Er staat een volledig nieuwe G-klasse op de planning en die hoekige Mercedes-Benz is nu gespot in een camouflagepak.

De G-klasse is een offroadbeul met een zeer lange adem. De auto die zich wat uithoudingsvermogen betreft kan meten met de Land Rovers Defender en Toyota's Land Cruiser J70 maakt zich eindelijk op voor een nieuwe generatie, maar zo op het eerste gezicht verandert er op optisch vlak niet enorm veel.

Het ontwerp van de oer-G-klasse uit de jaren zeventig lijkt op een kunstige manier te worden overgeheveld naar een nieuwe generatie. De buitenkant mag dan niet wereldschokkend anders worden, intern gaat het er stukken moderner aan toe. De G-klasse komt op een nieuw platform te staan dat niet alleen zorgt voor een gewichtsreductie van enkele honderden kilo's, maar ook voor extra interieurruimte zorgt. De G-klasse, waarvan op termijn ook een machtige AMG-variant in het vat zit, groeit zowel in de lengte als in de breedte. Op de bestellijst komen waarschijnlijk de nieuwe zes-in-lijn-motoren te staan die Mercedes-Benz vorig jaar presenteerde.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.