Nieuwe Lamborghini Gallardo graast op de steppe

Lamborghini Gallardo spyshots
De Gallardo doet al tien jaar lang trouw dienst als instapmodel bij Lamborghini. Dan wordt het zo langzamerhand tijd voor een compleet nieuwe. Het prototype is al gespot.

Deze schimmige plaatjes van een prototype doken op internet op diverse plaatsen op. Zo te zien test Lamborghini z'n nieuwe Gallardo in een zeer dunbevolkt gebied, het zou zomaar eens ergens in Afrika kunnen zijn. Het nieuwe 'volumemodel' van de Italianen – de Gallardo ging al meer dan 10.000 keer over de toonbank – gaat naar verluidt Cabrera heten. Net als Gallardo een beroemd Spaans stierenras.

We verwachten dat Lamborghini het gewicht binnen de perken houdt door toepassing van lichtgewicht materialen zoals aluminium, koolstofvezel en glasvezel. Voor de aandrijving zorgt nog altijd een 5,2-liter V10, waarvan het vermogen wordt opgekrikt naar een kleine 600 pk. Ook de nieuwe Cabrera krijgt vierwielaandrijving, wellicht dat-ie als tweede naam daarom LP 600-4 krijgt. Z'n platform deelt-ie met de opvolger van de Audi R8, die voor 2015 op de rol staat.

Er gaan sterke geruchten over een concept-car op de komende IAA in Frankfurt. Het productiemodel van de Cabrera zou dan een jaar later klaar moeten zijn, wellicht debuteert-ie al op de beurs van Genève. Uiteraard volgt in een later stadium ook weer een Spyder-versie.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.