Nieuwe Hyundai i30 N knalt over de 'Ring

Braafheid afgeschud!

Nieuwe Hyundai i30 N knalt over de 'Ring
Hyundai werkt druk aan een nieuwe generatie i30 en ook de N-afdeling van het Koreaanse merk krijgt daarmee extra taken toebedeeld. Vandaag zien we de nieuwe i30 als N-versie zijn tanden in de Nürburgring zetten.

Eerder deze week konden we dankzij een oplettende AutoWeek-lezer foto's laten zien van de nieuwe generatie i30. In Death Valley liet vooral het front van de Koreaanse C-segmenter zich beter zien. Onze spionagefotograaf heeft nu foto's van de nieuwe i30 N weten te schieten!

Wat M is voor BMW wordt N voor Hyundai. Het Koreaanse merk heeft zich getrakteerd op een bloedserieuze sportafdeling en het is de nieuwe generatie i30 die als eerste de volledige N-behandeling over zich heen gestort zal krijgen. De i30 N - waarvan de N staat voor 'Born in Namyang, honed at the Nürburgring' - krijgt naar verluidt een 2.0-liter metende viercilinder turbomotor onder de kap gemonteerd die nagenoeg helemaal nieuw is. Een aangepaste versnellingsbak, een sportonderstel, een aangescherpte stuurinrichting én een sportief uiterlijk: Hyundai zet alles op alles om van de i30 N een echt pittige hothatch te maken.

Het is nog niet bekend hoe krachtig de de i30 N wordt. We mikken op een vermogen van tussen de 250 en 300 pk.

PRIVATE LEASE Hyundai i30

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.