Nieuwe Honda HR-V dit jaar in Nederland

Altijd hybride

Honda HR-V

Eindelijk is bekend wanneer je de eerder dit jaar gepresenteerde nieuwe Honda HR-V in Nederland kunt verwachten. De hybride cross-over is eind dit jaar verkrijgbaar.

Eind dit jaar is de nieuwe Honda HR-V in Nederland verkrijgbaar. De Europese versie werd in april dit jaar voorgesteld. Wat de auto moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Met de nieuwe HR-V gooit Honda het over een andere boeg dan met het nu nog verkrijgbare model. Dat heeft niet alleen met het ontwerp te maken. De nieuwe HR-V is met wat meer fantasie getekend dan de in 2015 gepresenteerde uitgaande HR-V, maar het is vooral de aandrijflijn waarmee Honda's Captur-concurrent zich onderscheidt van zijn voorganger.

De nieuwe HR-V is in Europa namelijk altijd een hybride. De 4,34 meter lange cross-over heeft een 131 pk en 253 Nm sterke aandrijflijn die bestaat uit een 1.5 benzinemotor en een elektromotor. De cross-over kan net als de Jazz e:Hybrid flinke stukken elektrisch rijden terwijl de 1.5 als generator werkt. De Nederlandse prijzen zijn er zoals gezegd nog niet, die volgen in aanloop naar de marktintroductie.

In China presenteerde Honda in april de SUV e: Prototype, een concrete vooruitblik op een elektrische variant van de HR-V. Die komt niet naar Europa.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.