Nieuwe BMW 2-serie Coupé betrapt

Vertrouwd

Spyshots BMW 2-serie Coupé
Spyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéBMW 2-serie Coupé illustratieBMW 2-serie Coupé illustratie

Coupéliefhebbers die niet gecharmeerd zijn van de uitgesproken snuit van de BMW 4-serie moeten nog even geduld hebben. Spoedig komt München namelijk met een compleet nieuwe 2-serie Coupé, die een minder controversiële vormgeving lijkt te krijgen.

De 2-serie Coupé die je nu nog bij de lokale BMW-dealer vindt, deelt zijn basis nog met de vorige generatie 1-serie. De jongste 1-serie maakte de overstap naar een in beginsel voorwielaangedreven platform, maar voor de komende 2-serie Coupé neemt BMW een omweg. Daarvoor trekt de fabrikant namelijk zeer waarschijnlijk een kortere versie van het CLAR-platform uit de kast, dat onder meer voor de 3- en 4-serie wordt gebruikt. Fijn dus voor wie een voorwielaangedreven tweedeurs coupé van BMW niet ziet zitten. De nieuwe 2-serie Coupé is door onze spionagefotograaf inmiddels op de gevoelige plaat vastgelegd.

BMW 2-serie Coupé (illustratie)

De opzet blijft dus min of meer gelijk aan die van het huidige model. Dat BMW een relatief veilige weg bewandelt, blijkt ook uit de vormgeving. We kunnen voorzichtig concluderen dat de kleine Bimmer niet de uitgesproken enorme grille krijgt, zoals die op de snuit van de nieuwe M3 en 4-serie zit.

We mogen ons wederom verheugen op een reeks uiteenlopende aandrijflijnen. Een heftige M2-variant die voor ongeveer 400 pk aan achterwielaangedreven pret gaat zorgen, zwaait straks  de scepter. Of die M2 net als de nieuwe M3 en M4 naast een achterwielaangedreven versie ook een variant met xDrive-vierwielaandrijving krijgt, is nog ongewis. Onder de M2 komt ongetwijfeld nog een milder M Performance-model, al zijn het de gebruikelijke benzine- en dieselversies die voor de grotere verkoopaantallen moeten zorgen. De nieuwe 2-serie Coupé verwachten we rond het voorjaar van 2021 op de markt.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.