Nieuwe Acura RDX naar Detroit

Snavelloze cross-over

Acura RDX
Acura plaatst een afbeelding op internet waarmee het merk duidelijk maakt dat het tijdens de North American International Auto Show in Detroit een vroege versie van de volledig nieuwe RDX zal laten zien.

Officieel heet de auto die Acura meebrengt naar de NAIAS in Detroit 'RDX Prototype', maar dat betekent niet dat het merk een vergezocht studiemodel heeft bedacht. Zodra Honda en diens luxedivisie Acura een studiemodel 'Protoype' noemen, kun je een zeer productierijpe concept-car verwachten. Deze rode vooruitblik laat zien welke richting Acura op wil met de derde generatie van de RDX, een model dat in Europa niet wordt geleverd.

De huidige RDX is een 4,67 meter lange cross-over die in Acura's modellengamma zijn meerdere moet erkennen in de MDX. Het lijkt erop dat Acura zijn MDX overgiet met de 'snavel-loze' designtaal die werd geïntroduceerd op de Precision Concept, een ontwerpstijl die al naar de TLX, RLX, en MDX is gebracht.

Acura lijkt redelijk vroeg te zijn met het vervangen van de RDX. Als deze nieuwe generatie medio volgend jaar op de markt verschijnt, is het huidige model pas vijf jaar oud. De eerste generatie kwam in 2006 op de markt.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.