Musk: Panasonic beperkt capaciteit Tesla

Voortaan andere partijen?

Tesla Elon Musk

Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd. Volgens hem heeft de capaciteit van de batterijenproductie al sinds juli invloed op het aantal Models 3 dat Tesla kan bouwen.

Volgens Musk maakt de batterijenafdeling van de Gigafactory in Nevada 24 gigawattuur aan batterijen per jaar, terwijl er voor 35 gigawattuur van de band zou moeten kunnen rollen. Volgens de Tesla-topman heeft zijn bedrijf nu al niet voldoende Panasonic-batterijen voor al zijn producten. Tesla moet daarom bij andere partijen batterijen inkopen. De Japanse zakenkrant Nikkei Asian Review berichtte donderdag dat Tesla en Panasonic plannen om te investeren in de batterijenproductie op een laag pitje hadden gezet. Musk zegt nu die investeringen pas te willen doen als Panasonic de productie opvoert.

Volgens Musk bouwt Tesla de komende twaalf maanden meer dan 500.000 auto's. Die uitspraak lijkt op een eerdere opmerking die Musk op Twitter deed, dat Tesla dit jaar 500.000 auto's zou gaan bouwen. Die tweet moest hij vervolgens aanpassen omdat dat productieniveau pas in de loop van het jaar bereikt zou worden. Volgens Musk rollen er dit jaar 450.000 Tesla's van de band. Door zijn tweet kreeg Musk problemen met beurswaakhond SEC. Volgens de toezichthouder hield de Tesla-topman zich niet aan de voorwaarden van een eerdere schikking rond onjuiste uitspraken op Twitter. Die zaak loopt nog.

PRIVATE LEASE Tesla

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.