Musk ziet productiedoelen Tesla Model 3 goedkomen

'Vrij waarschijnlijk eind deze maand 5.000 per week'

Tesla Model 3
Topman Elon Musk houdt er vertrouwen in dat Tesla aan de productiedoelen voor zijn belangrijke Model 3 zal voldoen. Dat zei de baas van de elektrische-automaker tijdens een aandeelhoudersvergadering in de Verenigde Staten.

De baas van het verlieslijdende autobedrijf noemde het "vrij waarschijnlijk" dat Tesla aan het einde van de maand 5.000 exemplaren van de Model 3 per week van de band laat rollen. Wel gaf hij aan dat het "heel moeilijk" is om een bedrijf voor massaproductie te worden. Momenteel komen er 3.500 Model 3's per week van de band. Door gemiste doelstellingen en het verbranden van veel geld om de productie van de Model 3 op orde te krijgen, stond Tesla de afgelopen maanden flink onder druk.

Ook had het bedrijf veel last van dodelijke ongelukken met Tesla's waarbij de Autopilot was ingeschakeld. Ook schoffeerde Musk analisten en had hij openlijk kritiek op de media vanwege berichtgeving over zijn bedrijf.

De aandeelhouders van Tesla wezen overigens het voorstel af om de dubbelrol van miljardair Musk, als topman en voorzitter, te splitsen. Ze gingen akkoord met de herbenoemingen van drie andere bestuurders.

PRIVATE LEASE Tesla Model 3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (140) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum