Mondiale groei voor Renault

E-Tech populair

Renault Clio Captur E-Tech plug-in hybride PHEV

Vanmorgen werd bekend dat de Europese autoverkopen in de lift zitten, maar tevens duidelijk dat onder meer Renault in juni toch een daling noteert. De Franse autobouwer doet het over het gehele eerste halfjaar wél goed, zeker als we de cijfers op mondiaal niveau bekijken.

Binnen de grenzen van de EU moest Renault als concern in juni genoegen nemen met 121.299 verkochte auto’s, 17,9 procent minder dan vorig jaar. Over het eerste halfjaar zien de resultaten er al een stuk beter uit. In zes maanden tijd kwam de verkoop 7,7 procent hoger uit in de EU, terwijl de Renault Group in dezelfde periode wereldwijd zelfs 18,7 procent méér verkocht.

Dat is bijna gelijk aan de groei van Renault als merk, dat zijn verkopen met 18,5 procent zag stijgen. Bovendien blijkt Renaults nieuwe E-Tech-hybridelabel een schot in de roos: maar liefst een kwart van de afgeleverde Renaults is zo’n (al dan niet plug-in-) Hybrid.

Dacia doet het met 24,5 procent nog beter. Lada, eveneens een Renault-dochter, zag zijn verkopen zelfs met 41,1 procent stijgen. Lada doet het vooral goed in Rusland, waar het merk 51 procent groeide. Renault is ook positief over de nabije toekomst, want het zegt de orderboeken nog voor zeker 2,5 maand vol te hebben.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.