Mitsuoka op Europees podium

Oude MX-5, interessante looks

Mitsuoka op Europees podium
Mitsuoka op Europees podiumMitsuoka op Europees podiumMitsuoka op Europees podiumMitsuoka op Europees podiumMitsuoka op Europees podium
Het eigenzinnige Japanse Mitsuoka krijgt op Europese bodem een podium. Tijdens de London Motor Show wordt de Roadster in het zonnetje gezet.

Het Japanse Mitsuoka kennen we als merk dat regelmatig de koetsen van diverse Nissans vervangt voor een met retro looks. Namen als 'Viewt' en 'Galue' zijn op AutoWeek.nl al eerder voorbijgekomen en ook de op zijn zachtst gezegd opmerkelijk vormgegeven Orochi heeft eens digitaal zijn karakter kunnen tonen. Vandaag is het de Roadster, Himiko in het thuisland geheten, die in de schijnwerpers staat.

Het Engelse bedrijf TW White & Sons neemt de Roadster namelijk mee naar de London Motor Show, een beurs die in de eerste week van mei plaatsvindt. Nu rijst de vraag: wat is een Roadster? Antwoord: een auto voor de excentriekeling.

De Roadster is een omgerekend zo'n 63.000 euro kostende creatie op basis van de vorige generatie Mazda MX-5. Waar het origineel zo'n 4 meter lang is, is de Roadster uitgerekt tot 4,58 meter. De extra lengte is vooral aan de voorzijde terug te vinden; de markante vormgeving roept associaties op met de Jaguar XK120 van weleer. De koplampen kennen we van de vorige generatie Mini's. Op technisch vlak is de bijzondere Japanner niet aangepast. In het ellenlange vooronder, waar zelfs plek lijkt te zijn voor een twaalfcilinder lijnmotor (mocht het nog bestaan), ligt dezelfde 2,0-liter viercilinder die in de MX-5 goed is voor 160 pk. Komt dat zien dus, in Londen.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.