Laatste rit: Mitsuoka Galue 'Hearse'

Omdat gekheid in het DNA zit

Mitsuoka Galue Hearse
Mitsuoka Galue HearseMitsuoka Galue HearseMitsuoka Galue HearseMitsuoka Galue HearseMitsuoka Galue Hearse
Mitsuoka kennen we als Japanse fabrikant die joligheid hoog in het vaandel heeft staan. Al jaren schroeft het merk retrokoetsjes op Nissans Micra. Vandaag zien we echter een serieuzer product van het bedrijf: een heuse lijkwagen.

Mitsuoka heeft een Galue (foto 6) gebruikt als basis voor z'n lijkwagen. Het gevaarte is 'Hearse Type 5' genoemd en is een 6,56 meter lange auto geworden die zijn basis nog altijd deelt met de Nissan Teana/Altima. De wielbasis is met 1,2 meter verlengd en achter de achteras steekt de auto 40 centimeter extra uit. Onder de kap gaat de standaard 2,5 liter metende viercilinder van Nissan schuil. Zijn van de Fiat 500 afkomstige achterlichtunits zijn nadrukkelijk aanwezig.

Mitsuoka is voornemens zo'n tien exemplaren te exporteren naar Taiwan. Daarmee springen de Japanners in op een bijzondere vraag vanuit het Aziatische land. In Taiwan is het namelijk niet toegestaan om auto's om te bouwen tot lijkwagen. Derhalve worden dergelijke auto's geïmporteerd uit omliggende landen.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.