Mini moket in Detroit met Beachcomber Concept

Mini Beachcomber Concept
Mini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber ConceptMini Beachcomber Concept
Herinnert u zich de geinige Mini Moke nog? Het Engelse merk wil de tijden doen herleven met de Beachcomber Concept én de Amerikanen en passant opwarmen voor de komt van de crossover van Mini, die Countryman.
De Beachcomber Concept is simpel gezegd een deur- en dakloze Mini Countryman. De concept-car heeft All 4 vierwielaandrijving, die we ook op het minder extreme productiemodel zullen zien. Details over motorisering geeft Mini nog niet. Wel meldt het merk trots dat de concept-car uitermate geschikt is voor het vervoer van hippe sportattributen zoals wakeboards. De Beachcomber Concept staat op 17-inch lichtmetaal.
Mini trekt het doek op de persdag van de NAIAS in Detroit van de Beachcomber Concept. Zin om de show te bezoeken? De deuren van de NAIAS zijn voor het publiek geopend van 16 tot en met 24 januari. De Mini Crossover komt in de herfst van 2010 op de markt. De productieversie van die auto verwachten we op de Autosalon van Genève. De Countyman wordt de eerste Mini die de magische grens van vier meter doorbreekt.
Mini toonde vorig jaar op de Autosalon van Parijs de Crossover Concept. Toen werd daar al meteen aan toegevoegd dat de productieversie niet lang meer op zich zou laten wachten. Uiteindelijk laat de Countryman dus toch nog driekwart jaar op zich wachten.
Eerst zong als naam voor de Mini SUV de naam Crossman rond. Onlangs bleek dat BMW de naam Countryman heeft laten vastleggen en dat dit de aanduiding wordt voor de grootste Mini ooit. Na de komst van de Countryman heeft het Mini-programma na de hatchback, cabrio en Clubman een vierde variant.
En daar blijft het niet bij. Op de IAA in Frankfurt liet Mini zien dat het serieuze plannen heeft voor een hippe coupé, die nog sportiever van karakter moet worden dan de hatchback. Voordat we die bij de dealers zien, is het echt al 2011.

PRIVATE LEASE MINI

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.