Mini Countryman krijgt nieuwe 'instapmotoren'

Ook kleine update voor cockpits van alle Mini's

Mini Countryman
Mini voegt vanaf juli twee motoren toe aan het aanbod voor de Countryman. De driecilinder benzine- en dieselmotor krijgen beide een nieuwe variant toebedeeld.

De huidige instapversie van de Countryman Cooper heeft een 1,5-liter driecilinder met 136 pk onder de kap. In juli komt er een 102 pk sterke versie bij, die daarmee de titel van instapmodel overneemt. De krachtbron levert maximaal 180 Nm koppel en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Een zestraps Steptronic-automaat is ook leverbaar. Sprinten naar 100 km/h moet in 11,8 seconden voor elkaar zijn met de handgeschakelde versie, de automaat heeft er 12,2 seconden voor nodig. De topsnelheid bedraagt 180 km/h. Mini geeft een gemiddeld verbruik op van tussen de 5,5 en 5,8 l/100 km.

De Countryman Cooper D krijgt eveneens een nieuwe instapmotor. Deze dieselmotor is een driecilinder, goed voor een vermogen van 116 pk en een koppel van 270 Nm. Naar verwachting zal ook deze dieselmotor gekoppeld zijn aan een handgeschakelde zesbak óf de zestraps Steptronic. Het gemiddeld verbruik bedraagt volgens Mini 4,1 tot 4,3 l/100 km. Accelereren van 0-100 km/h moet in 10,9 seconden te doen zijn, bij 190 km/h houdt het versnellen op. Prijzen voor beide instapmodellen volgen.

Verbeteringen in interieur voor alle Mini's

Mini maakt van de gelegenheid gebruik om gelijk ook een aantal verbeteringen aan te kondigen voor de interieurs van alle modellen. Zo zullen er vanaf juli in alle modellen in het donker geen oranje, maar witte letters worden gebruikt bij de tellers en het head-up-display, om de leesbaarheid te verbeteren. Daarbij kan de persoonlijke afstelling van dat display, de elektrische verstelbare stoelen en de zijspiegels worden opgeslagen in een persoonlijk profiel in de sleutel. Verder zal in de Countryman en de Clubman het infotainmentsysteem - afhankelijk van de uitvoering - Apple CarPlay gaan ondersteunen.

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.