Mercedes GLE Coupé lust BMW X6 rauw

Mercedes GLE-klasse Coupé
Mercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse CoupéMercedes GLE-klasse Coupé
De BMW X6 had het rijk van de premium 'Sports Activity Coupés' in Europa lange tijd voor zich alleen, maar daar komt nu verandering in. Maak kennis met de Mercedes GLE Coupé!

De nieuwe Benz is 4,90 meter lang, 2,00 meter breed en 1,73 meter hoog. De wielbasis is 2,92 meter. Ondanks de aflopende coupédaklijn is de GLE Coupé door z'n grootte nog best een praktische auto. Met neergeklapte achterbank kan er zo'n 1.650 liter bagage mee.

Uiteraard geschiedt de aandrijving op alle vier de wielen. Die zijn met een behoorlijk grote diameter te bestellen. Het palet wielen loopt door tot exemplaren met een maat van maar liefst 22 inch.

Het coupékarakter uit zich niet alleen in het lijnenspel, de GLE Coupé is ook sportiever dan de huidige SUV's van Mercedes. De ingenieurs hebben extra op rijdynamiek ingezet en ook is er de 'Dynamic Select' optie. Daarmee kan de bestuurder het onderstel, de besturing en de aandrijflijn aanscherpen. In de Sport+-modus geeft de Benz bijvoorbeeld zelf tussengas.

Er zijn vooralsnog drie motoren beschikbaar. De instapper vinden we in de GLE 350d, een turbodiesel met 258 pk en 620 Nm. De beide benzinemotoren zijn ook V6-blokken. De GLE 400 is goed voor 333 pk en 480 Nm, de GLE 450 AMG mobiliseert 367 pk.

De Mercedes GLE Coupé debuteert op de NAIAS in Detroit. De persdag vindt plaats op 12 januari. Het merk toont in het Amerikaanse auto-Mekka ook het AMG Sport-label (waar de GLE 450 AMG Coupé deel van uitmaakt), versies die vergelijkbaar zijn met de M Performance-modellen van BMW.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (131) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.