Mercedes-geweldenaren in de sneeuw

Mercedes-geweldenaren in de sneeuw
Mercedes-geweldenaren in de sneeuwMercedes-geweldenaren in de sneeuwMercedes-geweldenaren in de sneeuwMercedes-geweldenaren in de sneeuwMercedes-geweldenaren in de sneeuwMercedes-geweldenaren in de sneeuw
Nieuwe Mercedessen gesignaleerd in Scandinavië! Onze fotograaf legde de nieuwe GL-klasse en de SLS AMG Roadster vast in het winterse landschap.
Eén ding weten we al zeker: er komt geen AMG-versie van de Mercedes-Benz GL. Dat zou ook raar zijn, want de AMG-versie van de R-klasse bewees eerder weinig populair te zijn. Dat buitenbeentje is al snel uit het modellengamma gehaald. Wel is precies dezelfde GL als op deze foto's eerder gespot tijdens een AMG-test, vorig jaar op de Nürburgring. Het ligt voor de hand dat de nieuwe GL de nieuwe, direct ingespoten biturbo V8 van Mercedes in het vooronder heeft, die we ook vinden in de S500. Deze BlueDirect-motor levert daarin 435 pk en 700 Nm, met een CO2-uitstoot van 219 gram per kilometer. Daarnaast zullen er minder krachtige benzinemotoren zijn en natuurlijk komt er een assortiment diesels. In Nederland is er weinig vraag zijn naar de GL. Op de Amerikaanse en de Chinese markt, zijn mega-SUV's als deze meer in trek. Toch al ook het nieuwe model weer in ons land leverbaar zijn. Naast deze GL stuurde Mercedes een SLS AMG Roadster de sneeuw in. Afgezien van het open dak is dit model grotendeels gelijk aan de gesloten SLS AMG, inclusief de atmosferische 6,2 liter V8-motor. Eind 2011 zal de open SLS op de markt verschijnen.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.