Mercedes Concept Coupé SUV in vol ornaat

Mercedes Concept Coupé SUV in vol ornaat
Mercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaatMercedes Concept Coupé SUV in vol ornaat
Mercedes heeft alle informatie en fotomateriaal van de Concept Coupé SUV vrijgegeven, de voorbode van de MLC. De BMW X6 kan z'n borst nat maken.

Eerder deze maand kregen we de eerste foto van de Mercedes Concept Coupé SUV voorgeschoteld maar veel info kregen we er verder niet bij geleverd. Daar komt nu verandering in: de Duitsers hebben veel meer foto's vrijgegeven van het studiemodel dat in Peking zijn showdebuut maakt en we komen ook meer te weten over de auto zelf.

Exacte maten van lengte en breedte ontbreken nog maar volgens Mercedes is de Concept Coupé SUV 'bijna vijf meter lang en ruim twee meter breed'. De hoogte bedraagt 1,75 meter en de wielbasis meet 2,96 meter. Het studiemodel rolt op 22-inch wielen met daaromheen rubber in de maat 305/45R22.

Mercedes plaatst de MLC - zo gaat het productiemodel van de SUV-coupé straks heten - in het verlengde van de GLA en noemt de auto een extra toevoeging aan de ML-klasse. Hiermee deelt de MLC ook zijn basis. Waar de eerdergenoemde SUV's ook de nodige offroadcapaciteiten hebben, is de MLC volgens Mercedes het eerste component van een 'on road line'.

Het productiemodel van de Concept Coupé SUV wordt ook leverbaar met met 4Matic-vierwielaandrijving en de nieuwe negentraps G-Tronic-automaat. Hoe het motorengamma eruit gaat zien, is nog niet duidelijk maar we gaan in ieder geval het 333 pk sterke V6 biturbo-blok terugzien in de MLC.

Volgens Andreas Zygan, chief engineer van de SUV's bij Mercedes, wordt de MLC een zeer dynamisch sturende SUV, onder andere door de aanwezigheid van Direct Steering, luchtvering, Active Curve System (om 'rollen' tegen te gaan) en vier verschillende rijmodi (Dynamic Select Control): Comfort, Sport, Sport Plus en Slippery. Niet alleen het karakter van demping en de directheid van de besturing verandert per 'driving mode' maar ook de kleur van het instrumentarium en het uitlaatgeluid.

Het uiterlijk van de Concept Coupé SUV sluit aan bij de ontwerpstijl die Mercedes inzette met de A-, CLA, S- en C-klasse. Kenmerkend is de enkele lamel en de grote ster in de grille, die is voorzien van zogenaamde 'soft cubes'. Ook bijzonder zijn de achterlichten, die opgloeien met 'star dust'.

Met de MLC zet Mercedes vol de aanval in op de BMW X6. De marktintroductie staat gepland voor begin 2015.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 752
 

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.