Mercedes-Benz start bouw fabriek B-klasse

Mercedes-fabriek in Kecskemét (Hongarije)
Het zijn moeilijke tijden in de auto-industrie, maar dat betekent niet dat autofabrikanten helemaal stoppen met investeren. Zo heeft Mercedes-Benz de eerste paal van een nieuwe, Hongaarse productiefaciliteit.
Mercedes-Benz gaat in het Hongaarse Kecskemét de volgende generatie van de A- en de B-klasse bouwen. Met de bouw van de nieuwe fabriek is een bedrag van 800 miljoen euro gemoeid. In de toekomst wil Mercedes-Benz met maar liefst vier auto's in het compacte segment van de A- en B-klasse vertegenwoordigd zijn.
Met de extra modelvarianten wil Mercedes-Benz meer voet aan de grond krijgen in het C-segment, waar BMW en Audi momenteel met respectievelijk de 1-serie en de A3 goede zaken doen. Mercedes-Benz wil nog niet zeggen om wat voor nieuwe carrosserievarianten het precies gaat, maar volgens de Duitse media gaat het om een hatchback en een vierdeurscoupé. Deze komen in het gamma naast de twee mpv-achtigen die Mercedes-Benz momenteel in de vorm van de A- en de B-klasse al in dit segment heeft.
De B-klasse, die wij anderhalve week geleden al betrapten (foto's 3, 4 en 5), staat op een voorwielaangedreven platform. Uiteraard gooit Mercedes-Benz het motorengamma flink op de schop, de huidige aggregaten maken plaats voor compacte turbomotoren. Ook komt er een hybride variant op de markt met lithium-ion accu's. Een supersnelle AMG-variant staat daarentegen niet op de planning.
De Hongaren hebben nog even de tijd om de fabriek te bouwen en de productie op te starten. De nieuwe A- en B-klasse verschijnen namelijk niet voor 2012 op de markt.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.