Mercedes-Benz B-klasse duikt weer op

MPV blijft

Spyshots Mercedes-Benz B-klasse
In tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen, investeert Mercedes-Benz wel degelijk in een nieuwe B-klasse. Die auto is nu voor de tweede keer in beeld verschenen.

Mercedes-Benz is druk bezig met het vernieuwen van zijn compacte modellenfamilie. De nieuwe A-klasse is al bij de dealers te vinden en we hebben digitaal kunnen kennismaken met een A-klasse Sedan, een versie die naast de nieuwe CLA komt te staan. Ook de B-klasse krijgt een opvolger, een auto waarmee Mercedes-Benz een moderner antwoord wil hebben op de succesvolle 2-serie Active- en Gran Tourer van BMW.

De derde generatie B-klasse moet volgend jaar op de markt komen en Mercedes-Benz lijkt vast te houden aan het MPV-concept. Dat in tegenstelling tot geruchten die de indruk wekten dat de B-klasse zou worden omgevormd tot een meer cross-over-achtig model. Maar daarvoor roept het merk met de ster de GLB-klasse in het leven. Uit deze spionagefoto's valt op te maken dat de nieuwe B-klasse minder busjesachtig is vormgegeven dan het model dat momenteel in de showrooms staat.

Omstreeks 2022 wil Mercedes-Benz in totaal tien nieuwe elektrische modellen in zijn line-up hebben. Het is goed denkbaar dat ook de B-klasse weer in volledig elektrisch aangedreven vorm op de prijslijsten komt te staan. Verspreid over twee generaties heeft Mercedes-Benz sinds 2005 in ons land een kleine 30.000 B-klasses verkocht. In 2012 had het model zijn beste jaar. Toen werden er 3.440 exemplaren verkocht.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz B-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum