Mercedes-AMG GT3 Edition 55: spectaculair circuitspeeltje

Even exclusief als prijzig

Mercedes-AMG GT3 Edition 55
Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55Mercedes-AMG GT3 Edition 55

De AMG-afdeling van Mercedes-Benz bestaat dit jaar 55 jaar. Het viert dat onder meer met een wel heel bijzondere uitvoering van de niet straatlegale circuitversie van de Mercedes-AMG GT. Dit is de Mercedes-AMG GT3 Edition 55.

Speciaal voor de autoliefhebber die AMG een warm hart toedraagt en nagenoeg al het andere in de wereld al bezit, komt Mercedes-AMG met een speciale en tot slechts 5 stuks gelimiteerde Mercedes-AMG GT3. Die circuitversie van de AMG GT is namelijk als Edition 55 gepresenteerd, een speciale variant om het 55-jarig bestaan van AMG te vieren.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Mercedes-AMG GT3 55 Edition

Met de reguliere GT3-circuitbeul van de AMG GT mag je meedoen aan diverse raceseries. Deze AMG GT3 Edition 55 treedt buiten de paden van de FIA-reglementen en dus is het circuitspeeltje nog een tandje heftiger dan de GT3 waarop hij is gebaseerd. De AMG GT3 had al een 6.3 V8 in plaats van de biturbo 4.0 V8 die in de straatlegale AMG GT's ligt, maar die turboloze achtcilinder is in deze 55 Edition nog heftiger. De 6.3 levert met 650 pk namelijk 100 pk dan de V8 in de AMG GT3 die Mercedes-AMG wel volgens de FIA-reglementen heeft gehomologeerd. Daar komt bij dat het speciale uitlaatsysteem geen demper heeft. Reken dus op een intense bak herrie.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Mercedes-AMG GT3 55 Edition

De AMG GT3 Edition 55 is in bespoten met een grijze unilak en is gelardeerd met rode accenten. Op diverse aerodynamische componenten is het koolstofvezel waar ze uit opgetrokken zijn zichtbaar. Natuurlijk overlaadt Mercedes-AMG de AMG GT3 Edition 55 met een stel 55-badges. In de racecockpit vind je eveneens dergelijke badges én een plakkaat waarop het serienummer van de auto staat gedrukt. Mercedes-AMG levert hem met een autohoes en geeft er een speciaal horloge bij. De vanafprijs van het extreme verzamelobject is €625.000. Jawel, exclusief belastingen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.