Mercedes-AMG GLE 63 verliest camouflage

Hoogpotige krachtpatser

Mercedes-AMG GLE 63 Spyshots
Mercedes-Benz rolt nog dit jaar een volledig nieuwe GLE-klasse de showrooms in, een SUV waarvan natuurlijk ook weer zeer potente AMG-smaken verschijnen. De AMG 63-variant heeft last van de warmte en heeft besloten iets van zijn camouflagekostuum thuis te laten.

Mercedes-Benz is zijn compacte modellenfamilie aan het uitbreiden, maar vergeet zijn grotere SUV's daarnaast ook niet. Achter de schermen staan niet alleen een nieuwe GLS-klasse en een volledig elektrische EQ-SUV klaar, maar ook een compleet nieuwe GLE-klasse (én GLC Coupé). De huidige GLE is in de basis alweer 7 jaar oud en de concurrentie heeft niet bepaald stilgezeten. De huidige Audi Q7 werd in 2015 op de markt gebracht, de BMW X5 is onlangs compleet vernieuwd, terwijl het uitgaande model zelfs pas twee jaar ná de GLE/ML-klasse op de markt kwam. Ook de Volvo XC90 is stukken jonger dan de Benz. Tijd voor vernieuwing.

De nieuwe GLE-klasse liet eerder al grote stukken van zijn camouflagewerk achterwege, maar het is vandaag voor het eerst dat de topversie, de 63-variant waar AMG zich mee heeft bemoeid, meer plaatwerk uit de doeken doet.

Onder de kap komen waarschijnlijk de 571 pk en 612 pk sterke uitvoeringen van de 4,0 liter grote V8 te liggen, achtcilinders die we kennen van de E 63, E 63 S en S 63 AMG's. Natuurlijk krijgt ook de nieuwe GLE een nieuw coupéversie: de GLE Coupé. De uitgaande GLE 63 perst 558 pk uit zijn 5,5-liter V8. De 63 S-variant schopt het zelfs tot 585 pk.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum