Meer automakers uiten kritiek op heffingen
'Verwoestende maatregelen'
Hyundai noemde de heffingen "verwoestend" voor het bedrijf én voor zijn Amerikaanse activiteiten. Ook komen aanvullende investeringen erdoor onder druk te staan. BMW benadrukte dat zijn investering van 9 miljard dollar in een BMW-fabriek in de VS over de hele breedte goed is voor 120.000 banen.
Vrijdag uitte General Motors (GM), de grootste Amerikaanse autofabrikant, al kritiek op de heffingen. Die kunnen volgens GM namelijk leiden tot vergelding van andere landen en banenverlies bij GM op de Amerikaanse thuismarkt.
De kritiek van GM is opmerkelijk, omdat het door Mary Barra geleide concern zich meestal op de vlakte houdt over politiek en onderhandelingen met Washington doorgaans overlaat aan lobbyisten. Analisten zien in de uitspraken dan ook een bewijs hoe ernstig de situatie voor GM kan uitpakken. General Motors voert in de VS onder meer de Buick Envision, een compacte SUV die in China wordt gemaakt en daarmee een van de eersten op de Amerikaanse markt is.
Peter Navarro, een belangrijke handelsadviseur van Trump, noemde de woorden van GM echter misleidend. De impact van de heffingen zou door het autobedrijf overdreven worden. Trump zou zich verraden voelen door GM en motorfietsmaker Harley-Davidson, dat eerder al zei productie te verplaatsen naar het buitenland vanwege de heffingen, omdat de president ze had geholpen met belastingverlagingen.
Lees ook

Dit kost je reis naar Nice aan tol

'Laadpaaltekort dreigt door aanpak van gemeenten'

Dit kost je reis naar Florence en Brindisi aan tol

Elektrische Honda e:Ny1 kost bijna halve ton

Aston Martin Vanquish met middenmotor geschrapt

Nissan X-Trail is de beste caravantrekker
Lezersreacties (36) (gesloten)
De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.