McLaren verwacht opnieuw recordjaar

'Over vijf jaar 4.500 auto's per jaar'

McLaren 570S Spider
McLaren verwacht voor dit jaar verdere groei, na de enorme groei in verkoopaantallen van vorig jaar. Vorig jaar verkocht het merk ongeveer twee keer zoveel auto's als in 2015. Nóg een verdubbeling in een jaar tijd zit er niet in, maar het merk houdt hoge verwachtingen.

Vorig jaar wist McLaren een recordaantal auto's te verkopen sinds het merk weer terug op de markt is. Er gingen 3.286 auto's naar hun eerste eigenaar; een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Dit jaar verwacht McLaren verdere groei, vanwege de komst van de 720S en de 570S Spider.

Het verkooprecord van 2016 zal volgens de Engelsen dit jaar dus alweer sneuvelen, maar McLaren kijkt al een stuk verder in de toekomst. Het merk hoopt namelijk eind 2022 aan een jaarlijkse verkoop van 4.500 auto's te zitten.

Het belang van de alternatieve aandrijflijn wordt ook benadrukt, want het merk verwacht dat de helft van die auto's hybriden zijn. Vooral in Noord-Amerika verkoopt McLaren goed. Vorig jaar ging ruim een derde van alle auto's die kant op.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.