Mazda CX-60 en CX-80 krijgen zes-in-lijn

Plug-in én zes-in-lijn

Mazda CX-5 2022

Mazda breidt zijn modellengamma volgend jaar uit met twee nieuwe SUV's. Het merk haalt namelijk de CX-60 en CX-80 naar Europa. Allebei zijn het splinternieuwe modellen die ook nog eens heel interessante nieuwe motoren introduceren, waaronder plug-in hybrides én een zes-in-lijn!

Mazda breidt zijn modellenaanbod volgend jaar uit met de CX-60 en CX-80. Mazda geeft er nog weinig nieuws over vrij, maar wat het merk meldt is wel degelijk interessant. Vooral op motorisch vlak. Zo zijn de twee SUV's de eerste modellen van Mazda die straks leverbaar zijn met een plug-in hybride aandrijflijn. Die PHEV-versies krijgen een viercilinder benzinemotor die wordt bijgestaan door een elektromotor, maar meer zegt Mazda er niet over.

Misschien nog wel interessanter: Mazda bevestigt dat de twee modellen straks leverbaar zijn met zescilinder benzinemotoren. Het zijn niet zomaar zescilinders, maar zes-in-lijn motoren met SkyActiv-X-technologie. Ook levert Mazda SkyActiv-D-dieselmotoren, die voor het eerst echter worden bijgestaan door een 48v mild-hybridesysteem.

Mazda bevestigt dat de CX-60 een SUV met twee zitrijen wordt, de CX-80 krijgt drie zitrijen en is dan ook een grotere SUV met zeven zitplaatsen. Het is niet ondenkbaar dat Mazda in de CX-60 een opvolger ziet van de op leeftijd geraakte Mazda 6. Of het CX-deel van de modelnaam betekent dat de auto een traditionele SUV wordt of bijvoorbeeld meer een Citroën C5 X-achtige, is nog niet helder.

Mazda introduceert in de Verenigde Staten overigens compleet ander modellen. Het merk zegt daar met de CX-70 en CX-90 te komen. De CX-90 gaat er in ieder geval de CX-9 vervangen. Dat doet vermoeden dat de CX-80 de opvolger wordt van de hier nooit geleverde CX-8, een bijna 5 meter lange SUV.

PRIVATE LEASE Mazda

Mazda
Mazda MX-30 Prime-Line (5D/CVT)
€ 469
 
Mazda
Mazda 3 e-SkyActiv G 2.0 122 (5D/6H)
€ 519
 
Mazda
Mazda CX-30 e-SkyActiv-G 122 (5D/6H)
€ 525
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 M Hybrid Centre-Line (5D/6H)
€ 619
 
Mazda
Mazda MX-5 SkyActiv-G 132 Prime-Line (2D/6H)
€ 655
 
Mazda
Mazda 6 SkyActiv-G 2.0 165 Centre-Line (4D/6A)
€ 765
 
Mazda
Mazda CX-60 e-SkyActiv PHEV 327 Prime-Line (5D/8A)
€ 775
 

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.